elen

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ΝΕΑ

Επιστρεφει η μπυρα Μαμος! Η ιστορια της πατρινης ζυθοποιιας

mamos
Με πολύ δουλειά και αγώνα θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του οράματός μας που δεν είναι άλλο από την εκ νέου δραστηριοποίηση της «Ζυθοποιίας Μάμος» και η επανάκτηση της προτίμησης
του καταναλωτικού κοινού στην ιστορική " Μπύρα Μάμος "".
 Μπύρας, η οποία θα παράγεται από εκλεκτής ποιότητας πρώτες ύλες, σύμφωνα με τις οικογενειακές μας συνταγές, αποτέλεσμα έρευνας και πειραματισμών πλέον των 60 ετών ζυθοποίησης χρησιμοποιώντας παράλληλα, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για την επίτευξη του αρίστου δυνατού ποιοτικού αποτελέσματος.

Στόχος και φιλοδοξία μας, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, η «Ζυθοποιία Μάμος» να αποτελέσει και πάλι το μέτρο για υψηλής ποιότητας δημιουργίες μπύρας." συνεχίζει το σημείωμα των απογόνων και καταλήγει:

"Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, αισιοδοξούμε, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε.

Εκτιμούμε ότι ο κλάδος της ελληνικής ζυθοποιίας, μετά από τρία χρόνια θα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα από τη σημερινή. Θα έχει δεχθεί τον αντίκτυπο της δραματικής μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών ζύθου στη χώρα μας. Η μπύρα ήταν και θα παραμείνει λαϊκό ποτό.

Λαμβάνοντας υπόψη το πιο πάνω πλαίσιο πιστεύουμε, παρόλα αυτά, ότι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για την είσοδο στην αγορά νέων παραγωγών που θα είναι γνώστες της κουλτούρας της μπύρας και της διαδικασίας για την ποιοτική παραγωγή της. Παραγωγοί που θα σέβονται τον καταναλωτή και θα δεσμεύονται επώνυμα για την ποιότητα των προϊόντων τους. Μεταξύ αυτών θα επιδιώξουμε να είναι και η Ζυθοποιία Μάμος."hvqpvyhxjx58a4924de3b9d

Η οικογένεια Μάμου ήταν γνωστή οικογένεια βιομηχάνων στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα.

Η καταγωγή της οικογένειας ήταν αρχικά η Μάλτα από όπου μετοίκησαν στην Ζάκυνθο, όπου η οικογένεια διατηρούσε εργοστάσιο κατασκευής αμαξών, αλλά έπειτα ανέπτυξε αξιόλογη βιομηχανική και επιχειρηματική δραστηριότητα από το 1863 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 κυρίως στην Πάτρα και στην Αθήνα.

 qbiprprbqo58a48e71486de

Ο Πέτρος Μάμμος, αναγνώριζε ότι χωρίς την ουσιαστική συμβολή των συνεργατών του, υπαλληλικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, δεν θα ήταν δυνατή η συνεχής ανοδική πορεία της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό είχε καθιερώσει πρωτοποριακές σχέσεις συνεργασίας παρέχοντας στους συνεργάτες του πρόσθετες αμοιβές και κίνητρα όπως την παροχή στους προϊσταμένους των διαφόρων τμημάτων του εργοστασίου, δωρεάν χρήση κατοικίας για αυτούς και τις οικογένειές τους σε κατοικίες που είχε κατασκευάσει εντός ή πέριξ του εργοστασίου, δωρεάν κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, νερού κλπ .quvwzdzsev58a48f3e78315

Διοικώντας την επιχείρηση με διορατικότητα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και με σεβασμό στον καταναλωτή, πέτυχε να διευρύνει συνεχώς τη διείσδυση της Μπύρας Μάμος στην αγορά με αποτέλεσμα το 1920 μέσω συνεχών επενδύσεων σε βιομηχανοστάσια και τεχνολογικό εξοπλισμό η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου να φτάσει τις 2.000.000 οκάδες ζύθου.

Ανέπτυξε εκτενή κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ‘'Συνδέσμου των εν Πάτραις Βιομηχάνων’' που ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1918 και του οποίου προήδρευσε κατά τη διετία 1922 - 1923.